Sääntömääräinen vuosikokous lauantaina 15.6.2019 klo 14.00 Pääjärvellä

Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidetään lauantaina 15.6.2019 klo 14.00 Pääjärvellä. Osoite on Pääjärventie 164, 12950 Vojakkala. Kokoustamme Jarpitek Oy:n, Minna Strömmerin ja Jari Pirisen tiloissa. Kiitokset heille jo etukäteen tilan mahdollistamisesta. Jäsenet saavat virallisen kutsun asiakirjoineen lähempänä.

Nähdään kylänraitilla ja tapaamisiin viimeistään kokouksessa!

Ystävällisin terveisin,

Pääjärven suojelu ry:n hallitus

Vuoden 2018 vuosikokouksen ajankohta!

Alustavana kutsuna ilmoitamme, että yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidetään lauantaina 5.5.2018 klo 14.00 alkaen Metpost:n tiloissa Pääjärvellä. Jäsenet saavat virallisen kutsun asiakirjoineen lähempänä.

Odotamme ilolla näkevämme kokouksessa mahdollisimman suuren joukon teitä Pääjärven ystäviä!

Mukavaa kevään jatkoa, tapaamisiin Pääjärvellä.

Ystävällisin terveisin, Pääjärven suojelu ry:n hallitus

Tervetuloa kesänpäättäjäisiin lauantaina 9.9.2017 klo 12.00 alkaen!

Tervetuloa perinteisiin kesänpäättäjäisiin lauantaina 9.9.2017 Ilvesreitin laavulle!

Aloitamme päivän klo 12.00 maastoretkellä, jossa on tarkoitus tutustua Pääjärveen liitoksissa oleviin pintavalutuskenttiin. Tämä kierros kierretään autoilla. Klo 15.00 kokonnumme Ilvesreitin laavulle grillauksen ja yhdessäolon merkeissä! Yhdistys tarjoaa makkarat, muita eväitä saa vapaasti tuoda tullessaan.


Lämpimästi tervetuloa jäsenet ja perheenjäsenet! Otathan naapurisikin mukaan jos hän ei tapahtumassa ole aiemmin käynyt ;) 

Ystävällisin terveisin,
Pääjärven suojelu ry:n hallitus; Tomi, Aki, Tapani, Hannele ja Tiina

Kesäkauden 2016 päättäjäiset Ilvesreitin laavulla 3.9.2016

Tänä vuonna kesänpäättäjäiset siirrettiin toiveikkaasti syyskuun puolelle. Sää oli kyllä jo hieman syksyinen, vaikkakin kohtuullisen lämmin. Meitä oli paikalla 21 Pääjärveläistä ikähaitarilla 6-82 vuotta! Aivan mahtavaa. Tunnelma oli mitä leppoisin, nuotio lämmitti viluisimpia ja rento puheensorina täytti koko niemen. Makulihan antimet maistuivat ja lämpeni liekeissä muutama kasvismakkarakin. 

Kiitos jälleen kaikille mukana ja hengessä olleille! Ehkäpä tapaamme talvella vaikkapa pilkkikisojen merkeissä?

Kaunista syksyn jatkoa!

Tervetuloa kesäkauden päättäjäisiin lauantaina 3.9.2016 klo 14.00 Ilvesreitin laavulla.

Taas olisi aika mukavan tapaamisen!

Nähdään siis Ilvesreitin laavulla, lauantaina 3.9.2016 klo 14.00 alkaen. Yhdistys tuo tuttuun tyyliin makkaraa grillattavaksi, muita eväitä saa vapaasti tuoda tullessaan. Kesäkauden päättäjäisiin ovat kaikki tervetulleita, eli nappaa naapurit ja kummin kaimat myös mukaan! Nähdään laavulla!

Terveisin hallitus

Pääjärven tilan selvitys ja kunnostus- opinnäytetyö.

Pääjärven suojelu ry tilasi HAMK:n kestävän kehityksen koulutusohjelman opiskelija Heikka Marttila-Torniolta työn liittyen Pääjärven tilan selvitykseen ja kunnostukseen. 

Työn tavoitteena ja tarkoituksena oli käydä läpi yhdistyksen historiaan liittyvää aineistoa, koota ne yhteen, analysoida järven tilaa ja niiden pohjalta pohtia mahdollisia kunnostustoimenpiteitä.

Opinnäytetyö valmistui keväällä 2016.

Suuri kiitos Heikalle, työstä on suuri ilo ja apu yhdistyksellemme. Tästä on hyvä jatkaa!  

Kysely liittyen "Pääjärven tila ja kunnostus"-opinnäytetyöhön.

Ohessa linkki kyselyyn johon toivoisimme vastauksia Pääjärven suojelu ry:n jäseniltä sekä muutoin järven tilasta kiinnostuneilta. Kysely on osana "Pääjärven tila ja kunnostus" opinnäytetyötä. Pääjärven suojelu ry on vuodesta 1989 asti toiminut Pääjärven tilan seuraamiseksi ja parantamiseksi. Tässä kyselyssä selvitetään Pääjärven tilaa käytännön havaintojen myötä. Kysymyksinä on sekä monivalintakysymyksiä sekä avoimia kysymyksiä. Avoimissa kysymyksissä kannattaa vastata mahdollisimman tarkasti. Kyselyyn vastaaminen vie noin 10-15 minuuttia. Tiedot käsitellään luottamuksellisesti. Vastauksia toivotaan maanantaihin 25.4. mennessä.

Mikäli haluat olla yhteydessä kyselyn laatijaan, ota yhteyttä Heikka Marttila-Tornioon: [email protected]

Tässä linkki jota klikkaamalla pääset vastaamaan kyselyyn: https://docs.google.com/forms/d/1c6sS3YRkiUDK2Fl6ORZpn1Ax-RqTDyqnIBq1Ka90Qak/viewform

Kiitos jo etukäteen vastauksestasi,

terveisin Pääjärven suojelu ry:n hallitus sekä Heikka Marttila-Tornio

 

 

Kesäkauden 2015 päättäjäiset Ilvesreitin laavulla lauantaina 29.8.2015.

Pääjärven suojelu ry:n kesäkauden päättäjäisiä vietettiin melkoisen märissä mutta leppoisissa tunnelmissa. Sää hieman karsi osallistujia, muutamat rohkeat Pääjärveläiset lähtivät kuitenkin uhmaamaan tummia pilviä. Toisin mitä kuvat antavat ymmärtää, tuli vettä ajoittain taivaan täydeltä ja ukkonenkin jyristeli. Mutta myrskyn jälkeen on poutasää kuten laulussakin lauletaan, ja saimme kuivateltua märkiä varusteita ennen seuraavia sateita. Meillä oli myös ilo saada vieraaksemme opinnäytetyötään Pääjärvestä tekevä opiskelija HAMK:sta. Perinteiset Makulihan makkarat tuli grillattua, kuulumiset vaihdettua ja jokainen meistä taisi taas nauraa itselleen muutaman naururypyn lisää! Hauskaa oli sateesta huolimatta, ja mukava oli jälleen kerran tavata! 

Luontoretki lauantaina 27.6.2015

Yhdistys järjesti keskikesän kunniaksi luontoretken. Tarkoituksena oli tehdä kävelyretki Pääjärven rannoille, mutta säiden herra oli sitä mieltä että meidän oli parempi pysytellä laavun suojissa. Ukkonen viritteli palkeitaan ja vesisade kuikuili pilvien takana. Päätimme viettää yhteisen juttutuokion nuotion äärellä Ilvesreitin laavulla. Tutkittiin mm. Suomen Ympäristökeskukselta testikäyttöön saatua kansalaisten vedenlaadun mittausrepun toimintaideaa ja vaihdettiin kuulumisia Pääjärven rannoilta.

Sääntömääräinen vuosikokous sunnuntaina 17.5.2015 klo 14.00.

Pääjärven suojelu ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään sunnuntaina 17.5.2015 klo 14.00 Metpost Oy:n tiloissa (Pääjärventie 164, 12950 Vojakkala).

Tervetuloa tutut ja uudet jäsenet kuulemaan Pääjärven ajankohtaisista asioista sekä suunnittelemaan tulevaa!

Keväisin terveisin,

hallitus

 

 

Yhdistyksen jäsenten oma Facebook-ryhmä.

Pääjärven suojelu ry:n jäsenille on perustettu oma Facebook-ryhmä. Ryhmä on perustettu sillä ajatuksella, että siellä voimme jakaa ajatuksia ja ajankohtaisia asioita liittyen Pääjärveen ja ympäröiviin alueisiin, ympäristöasioihin ja muuhun mielenkiintoiseen joka kiinnostaa meitä jäseniä. Jos olet Facebookissa ja olet kiinnostunut liittymään ryhmään, ryhmä löytyy täältä.

Tervetuloa kaikki jäsenet mukaan keskusteluun!

Pääjärven suojelu ry:n uudet nettisivut!

Silmäilet juuri uudistuneita Pääjärven suojelu ry:n nettisivuja. Uuden sivuston olisi tarkoitus palvella paremmin sekä yhdistyksen jäseniä, että muita vesistöjen suojelusta kiinnostuneita. Otamme ilomielin vastaan ideoita ja ajatuksia sivustoon ja sen sisältöön liittyen! Voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse [email protected].

Kesäkauden päättäjäiset Ilvesreitin laavulla 23.8.2014

Kokoonnuimme upean isolla porukalla viettämään perinteisiä kesäkauden päättäjäisiä Ilvesreitin laavulle. Ohjelmassa oli grillausta, yhdistyksen ajankohtaisista asioista jutustelua, sekä mukavaa yhdessäoloa. Sää suosi, aurinko oli myös juhlistamassa tapaamistamme ja viimeiset osanottajat lähtivät kotimatkalle juuri sopivasti kun elokuinen sade alkoi hiipiä Pääjärven ylle. Taisi jokunen kotimatkalainen kuitenkin saada muutaman virkistävän vesipisaran niskaansa.

Kiitos kaikille leppoisasta päivästä! 

Kuvia kesäkauden päättäjäisistä:

Mäkilän ranta-asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2013

Ympäristöliitto Oy:n tilaama tutkimus selvitti sijaitseeko Tammelan Pääjärven ranta-asemakaava-alueella muinaismuistolain tarkoittamia kiinteitä muinaisjäännöksiä. Tuloksissa löytyi paljon mielenkiintoisia kohteita, mm. kivikautisia (tai esihistoriallisia) asuinpaikkoja ja tervahauta. Lue oheisesta linkistä lisää tutkimukseen liittyvää tietoa!

Yhdistyksen 25-vuotisjuhlat 2013

Yhdistyksen 25-vuotisjuhlat pidettiin Tammelan Pääjärven kylän Majamäessä lauantaipäivänä 13.7.2013. Paikalle oli saapunut noin 60 henkilöä nauttimaan kesäpäivästä ja muistelemaan yhdistyksen historiaa. Puheenjohtaja Tomi Viitanen toivotti juhlavieraat tervetulleiksi kertaamalla lyhyesti yhdistyksen toimintaa. "Yhdistyksen toiminta on vakaalla pohjalla ja seuraamme aktiivisesti esim. aluetta koskevia kaavoitushankkeita" totesi yhdistyksen puheenjohtaja Tomi Viitanen.

Juhlakansaa viihdytti improvisaatioteatteri Neljäs Seinä ja kylän oma muusikkohanuristi Timo Mäkelä. Vojakkalan yrittäjät ja muut yritykset tukivat järjestettyjä arpajaisia sekä huutokauppaa, jotka saavuttivat suuren suosion juhlaväen keskuudessa. Tilaisuus järjestettiin Majamäen alueella hyvässä yhteistyössä SF-Caravanin väen kanssa.

Kiitos kaikille mukavasta juhlapäivästä, tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!

Yhdistys palkitsi Tuula Viitasen ja Torsti Rantasen pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta työstä yhdistyksen eteen antamalla heille kunniamaininnat.

Yhdistys palkitsi Tuula Viitasen ja Torsti Rantasen pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta työstä yhdistyksen eteen antamalla heille kunniamaininnat.

 

Kuvia Pääjärven suojelu ry:n 25-vuotisjuhlista: